AfrikaFilmFestival Lubbeek

AfrikaFilmFestival Lubbeek 2024:
Zestiende editie van dit festival op vrijdag 17 mei 2024, in zaal Libbeke, de deuren gaan om 19u30 open.
De vierdepijler Halaai Xale for Gambia stelt zich voor.
We vertonen de mooie, ingetogen film Le Bleu du Caftan, die op internationale filmfestivals zeer gewaardeerd werd. De toegang is gratis, reservering is niet nodig!
Dit is de flyer!


AfrikaFilmFestival Lubbeek 2023!

Vrijdag 9 juni om 19u30 gaan de deuren van zaal Libbeke open voor onze eigen AFF-filmavond. Dit jaar is gekozen voor een totaalconcept rond de Palestijnse circusschool, lidorganisatie van de GRIS. Naast de vertoning van de documentaire/film 'What happend in the tent' zullen ook de (professionale) makers, én een van de (Lindense) medeoprichters van de cirucsschool - Jessika Devlieghere -  van deze film aanwezig zijn om na de vertoning in debat te gaan met het publiek!
Dit is de flyer! Iedereen welkom, de toegang is gratis!


AfrikaFilmfestival Lubbeek: vrijdag 6 mei 2022 om 19u30 in zaal Libbeke!
Op deze veertiende editie vertonen we de film Capharnaüm, een Libanese film uit 2018.
Het project National Domestic Workers Movement, opgericht door Jeanne Devos, wordt voorgesteld.
Toegang gratis, zie flyer met alle informatie!


Vrijdag 8 oktober 2021: 14e AfrikaFilmFestival Lubbeek, om 19u30 in zaal Libbeke.
Bekijk hier de flyer.


Vrijdag 3 mei 2019om 19u30 in zaal Libbeke; dertiende Afrikafilmfestival in Lubbeek, met vertoning van 'Life, above all'. Dit is de trailerdit is de flyer! Iedereen welkom!
Diezelfde voormiddag vertonen we voor de kinderen van de derde graad van alle Lubbeekse scholen de film 'Binti' . Een aanrader!


Afrika Filmfestival logo  Gris Lubbeek organiseert - in samenwerking met gemeente Lubbeek -  voor de twaalfde keer een AfrikaFilmFestival-avond.

  • vrijdag 20 april 2018, om 19u30, in zaal Santro Binkom
  • Toegang gratis, iedereen welkom!
  • Film: The Chocolate Case, over de lastige strijd binnen de cacao-industrie om 'slaafvrije' chocolade op de markt te brengen.
  • Project van de avond: Suyana Peru, een vereniging met als doel het welzijn van de arme bevolking in Peru te bevorderen vanuit hun eigen mogelijkheden.
  • Klik hier voor de Lubbeekse flyer!

 

 

   Elfde AfrikaFilmavond: vrijdag 12 mei in zaal Santro, Binkom

Om 10 u vertonen we de film RAFIKI voor de leerlingen van de derde graad van de Lubbeekse scholen.

's Avonds  vertonen we de film WATATU om 19 u 30. Toegang gratis. Het project Hands in Action Filipijnen wordt er voorgesteld en de opbrengst (vrije gift) gaat naar dit project. Iedereen is van harte welkom! Bekijk hier de flyer!


Lustrumeditie van het plaatselijke AfrikaFilmfestival, want de tiende vertoning in Lubbeek.
Filmkeuze: Afrika United, een familiefilm over de reis van enkele Rwandezen vanuit Rwanda naar het WK voetbal in Zuid-Afrika. Bekijk hier de trailer.
Tevens voorstelling van de vierdepijler 'Halaai Xale' in Gambia, opgericht door enkele Lubbekenaren, en sinds vorig jaar lid van de GRIS.
De film werd tweemaal vertoond. In de voormiddag voor 170 (!) leerlingen van vijfde en zesde leerjaar van verschillende Lubbeekse scholen; de film boeide van begin tot einde, alle kijkers reageerden zeer enthousiast op zowel de humor in de film, het talent van de nog jonge acteurs, als op de verschillende boodschappen die duidelijk werden meegegeven. Negentig bezoekers voor de avondvertoning, die met evenveel plezier genoten van deze zeer mooie film, een tiende editie waardig!

 


Vrijdag 22 mei 2015 vond het negende AFF Lubbeek plaats, met voor het eerst een filmvertoning voor kinderen van de basisschool van GBS Binkom: Zarafa'
Timbuktu was de avondfilm om 19u30 (zie uitnodiging)
Naar jaarlijkse gewoonte wordt in kader van de film een project voorgesteld door een lid van dr GRIS. Dit jaar is dat FIFALA vzw, een vierdepijler initiatief dat loopt in Mali.Tijdens de zomer ontving de werkgroep AFF Lubbeek het droevige nieuws dat Guido Huysmans, oprichter, bezieler en stuwende kracht achter AFF plots overleden was. Onder impuls van Rina Rabau (destijds lid van de GRIS) en Guido is in 2008 een eigen AFF gestart in Lubbeek. Om hem te gedenken heeft Rina een passend eerbetoon geschreven. Je kan het hier lezen.


Vrijdag 16 mei 2014: achtste AfrikaFilmFestival in zaal Santro, organisatie van de GRIS, ism gemeentebestuur en Cultuurraad. Vertoning van de film 'The First Grader'.

Concrete informatie vind je hier!