Nieuws

 

Belangrijk nieuws voor wie de actualiteit volgt (16 mei 2013): de rampen in de textielfabrieken in Bangladesh zetten kledingfabrikanten onder druk om charters te ondertekenen. Meer informatie hier!

Zes maanden na Rana Plaza, Bangladesh, textielindustrie, weet je nog? Lees hier de actualiteit!


Guatemala veroordeelt ex-dictator Rios Montt! Lees er hier meer over.

Nauwelijks twee weken later wordt het proces nietig verklaard! Straffeloosheid, onrechtvaardigheid, het blijft maar duren.
 


Twee Lubbekenaren fietsen voor het goede doel:

Geert Bovyn (vertegenwoordiger NV-A Lubbeek in de GRIS) fietste van 8 tot 10 juni Dwars door België met sponsoring voor Broederlijk Delen. Je kan zijn verslag hier nalezen.

Patrick Vandereycken uit  Linden fietst voor Vredeseilanden de Benin Classic van 19 tot 27 oktober. Indien je hem invidivueel wil sponsoren kan dit via de website van Benin Classic (deelnemers).

Beide sportievelingen verdien(d)en onze steun!


Quetzal Prijs voor mensenrechten en democratie in Guatemala

: de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KULeuven verwelkomde op maandag 7 oktober Yolanda Oquelí Veliz. Zij nam de allereerste Quetzal Prijs voor mensenrechten en democratie in Guatemala in ontvangst, tijdens de internationale seminarieweek over geweld en straffeloosheid in Centraal-Amerika die het Leuvens Instituut voor Criminologie (LINC) en de KHLeuven van 7 tot 10 oktober organiseren.
Het volledige artikel kan je hier nalezen.