Stop the Killings

Defend the Defenders! Op 10 december 2019 brengt een brede coalitie van vakbonden en niet-gouvernementele organisaties mensen op de been in Antwerpen, Brussel, Gent, Sint-Niklaas en Verviers. We werpen die dag letterlijk een licht op de inzet van alle mensen en bewegingen die de mensenrechten verdedigen. Vaak met gevaar voor eigen leven gaan zij consequent door met hun werk en roeping: kwetsbare mensen verdedigen tegen onrecht. Jouw steun op 10 december maakt voor hen een wereld van verschil!


Neem deel aan de actie Stop the Killings, op 11/12 in Brussel

Ook in 2017 is de sociale beweging de Colombia, Guatemala en de Filippijnen het voorwerp geweest van aanhoudende repressie. Een belangrijk deel van de bevolking onderging hetzelfde lot. Om hun strijd voor rechtvaardigheid te steunen organiseert het actieplatform Stop the Killings dit jaar opnieuw een actie, naar aanleiding van de internationale dag voor de mensenrechten.

Afspraak op maandag 11 december.

  • Vanaf 17u30 aan De Markten voor een inhoudelijk programma, met onder andere een getuigenis van Tinay Palabay, secretaris-generaal van de Filippijnse mensenrechtenorganisatie KARAPATAN. Zij geeft ons een zicht op de moeilijke  situatie van syndicalisten en activisten onder het bewind van Duterte. Daarnaast willen we ook jullie mening over de nieuwe richting die de campagne Stop the Killings vanaf volgend jaar wil inslaan.
  • Rond 19u30 aan het Centraal station voor een symbolische actie. Daarmee vragen we aandacht voor de vele vermoorde en verdwenen activisten in die landen.

Meer info op onze website en onze speciale Facebook pagina.


StopTheKillings website

Helaas worden activisten wereldwijd nog steeds bedreigd, aangevallen of zelfs vermoord. Dit jaar zoomt "Stop the killings" in op enkele dappere mensen die strijden voor het recht op sociale bescherming, zoals Endric & Rosalie uit de Filipijnen, Daniel uit Guatemala en Everiel uit Colombia. Doe mee met de actie en stuur een brief naar de betreffende ambassades, deel de campagneposters via sociale media of kom naar de actie in Brussel op 8 december.  Lees verder


Dinsdag 9 december 2014 verzamelt Stop the killings in Brussel (Centraal station) om actie te voeren, dit jaar één dag voor de dag van de mensenrechten (10 december).
In aanloop naar deze actiedag kun je je kandidaat voor de Humans Right Award kiezen. Klik hier om je keuze te maken.
Wens je meer informatie over de campagne, klik dan op de affiche.


10 december, dag van de mensenrechten! Vandaar ook de jaarlijkse actie van Stop the Killings, hier vind je alle info.