Nieuws over Kisangani

Website Kisangani: www.kisangani.be

 


Tentoonstelling GRIS-BIB van 22 januari tot 12 maart 2022:


Extra nieuwsbrief november 2021:

“Vader was een vreemde mijnheer met een hoed”. Zo begint de biografische schets van Hugo Gevaerts. Het boek “Ik heb geleefd in het mooiste land ter wereld” omschrijft zijn leven vol verrassende wendingen, waarbij de warmte voor de medemens de rode draad vormt.

Text            Description automatically generated

Hugo is geboren in Kisangani in 1937 en heeft nadien gependeld tussen onder meer Kisangani, Bukavu, Antwerpen, Gent en Wintershoven. Deze biografische schets omvat  een stuk geschiedenis van onder meer Belgisch Congo, Zaïre en Congo. Naast het Afrika luik komen ook wereldoorlog II, speleologie, ontwikkelingssamenwerking, de universitaire wereld en het belgisch establishment aan bod.

Het leest als een bundeling van meerdere edities van de “Avonturen van Kuifje”.

Hugo heeft samen met Roger Huisman (journalist “op rust”) dit relaas neergeschreven. Het bevat een voorwoord van Walter Zinzen (eveneens journalist “op rust”).

Het boek bevat heel wat foto’s en is 133 blz dik.


 

Het is te bestellen op- info@kisangani.be of https://www.kisangani.be/spip.php?page=tekoop&id_article=52 
of telefonisch 011/376580 of per brief   Kisangani vzw, Bronstraat 31, 3722 Wintershoven.

Het kost 20 euro (25 euro incl verzendingskosten). De opbrengst gaat integraal naar Kisangani vzw, de vzw die Hugo meer dan 20 jaar geleden heeft opgericht (https://www.kisangani.be).


Zaterdag 9 november: viering twintigjarig bestaan Kisangani vzw, met een debatnamiddag in Leuven.
Dit is de vooraankondiging. Alle praktische inlichtingen zijn te vinden op de website   www.kisangani.be.  Alle geïnteresseerden zijn welkom op deze debatnamiddag.


 


                                                                              

Kisangani vzw organiseert twee heerlijke wandelingen in Binkom (5 km en 10 km). Onderweg is er gelegenheid voor een soepje of iets sterkers, alles ten bate van Kisangani vzw. Waterbestendig schoeisel aanbevolen!!
Waar ? Plein ter hoogte van de Meenselstraat 77, 3211 Lubbeek-Binkom
Wanneer ? Zondag 17 december 2017, vertrek om 13 uur
Inkom :  5 euro ter plaatse te betalen.
Liefst vooraf aanmelden op 
rina.wouter@telenet.be met vermelding wandeling en aantal personen.

De volledige opbrengst gaat naar Kisangani vzw. Zie ook www.kisangani.be.

Kisangani vzw werkt in en rond de stad Kisangani in Congo om de verdere afbouw van het tropisch regenwoud tegen te gaan, in combinatie met een verbetering van de levenskwaliteit van de inwoners. Door betere landbouwtechnieken toe te passen, worden velden langer gebruikt en dient er minder regenwoud vernietigd te worden. Van lagere scholen tot universiteit brengen we deze nieuwe technieken tot bij de bevolking. In totaal werken we me een 100 tal lokale medewerkers rond 5 hoofdprojecten.

Deze actie kadert in de warmste week.